Visst visst

Ville uppdatera lite, julen är slut. På så sätt äre så skönt, men julstämning är fortfarande här som tur är. Jag gillar julstämningen, varma känslor, fika, gott folk som skrattar medans glöggdrickande och firande. Resten är väll inte lika top notch.

Nåja.

Sitter och lyssnar på Coldplay, det är fint. Som alltid börjar man tänka av musik. Coldplay, gud. Vacker musik sannerligen.
Har varit inne på flashback forum och kollat på filosofi, paranormala diskussioner osv. Det har varit fett, och fått igång hjärnan. Såna saker om 2012, Mothman, och andra fint och fett.

http://www.videosift.com/video/The-Roots-Of-The-Matrix
http://sv.wikipedia.org/wiki/Platons_grottliknelse


Orkade inte se igenom hela om The Roots of the Matrix men aja. Platons grottliknelse gav mig en tankeställare. Fint med såna!

Och enligt wikipedia och en på flashback så tar inte maya indianernas kalender slut 2012, det är bara då deras årscykel slutar eller nåt. Ska kopiera upp, det jag sparade från tråden

" Men, alltså. Maya-kalendern tar ju inte slut 2012!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Mayakalendern

Däremot tar en av deras längre tidsepoker slut då, men de räknade ju så här:

1 Tun motsvarar våra år (360 dagar)
1 Katum = 20 Tun
1 Baktun = 20 Katun = 400 Tun

1 stor årscykel = 13 Baktun = 5200 Tun

1 Pictun = 20 Baktun = 8000 Tun
1 Calabtun = 20 Pictun = 160 000 Tun
1 Kinchiltun = 20 Calabtun = 3200 000 Tun
1 Alautun = 20 Kinchiltun = 64 000 000 Tun

Vad som slutar 2012 är en av deras stora årscykler.
Men de har ju cykler som omfattar ca 63 miljoner år.
Så att påstå att deras kalender skulle ta slut är totalt fel. "


Tack o hej för mig.



Fina liv, fula liv.
Med stora, starka kliv.

Ångestfri dag? Nej

Varje dag består av skrik och bråk, mellan dom små och dom stora. Jag får lust att vrida nacken av dem alla.

Om man nu ska bry sej.

Tydligen har skådespelerskan Brittany Murphy dött, igår eller idag eller nåt. Stor fuss om det, varför är det så att skådisarna börjar dö nu? Aja, synd, inte för att hon var sådär jättebra skådis eller nåt. Jag menar det är inte som när Heath Ledger dog, det var verkligen tragiskt :( (PS: Heath Ledger var kung) Fast nu undrar man...Jag menar först dog Heath Ledger sen Michael Jackson och nu Brittany Murphy, något lurt är säkert på gång, om man tänker i dom banorna av konspirations teori and that.

Aja, otur. Döden är en del av livet. Eller det är den sista delen snarare. Det påminner mig om en gång då jag browsade flashbackforum och någon hade drömt att dom dog. Att det bara blev svart, att man bara inte fanns längre eller något. Skulle gärna vilja läsa det där igen. Aja.

Min summering av helgen har varit riktigt fint! Det har känts som att jag inte behövt oroa mig för något (Fast än jag kanske borde ha gjort det?), som om jag har varit på toppen. Fast samt har det också känts att jag varit nere, i spiralen gåendes neråt när jag tänker på vissa saker. Eller inte vissa saker, det är en sak snarare, och jag tänker mest om jag ska och hur jag ska svara på smset. Ångestdänga rakt i ansiktet, inget att göra åt precis.

*suck* Livet är för långt. Folk säger alltid att livet är kort, men inte fan är det det. Jag menar, visst det känns som att dom senaste 3 åren bara susat förbi men ändå! Jag menar, har det någonsin nått slut? Fast det finns säkert inte ett slut för att vi ska finna nya saker att göra, nya misstag och lära sig av dom. Vilket jävla liv, egentligen.





Det ska bli skönt med jullov, jag kommer få pengar som jag kanske kan använda mig av till alkohol, tobak och kanske nåt mer roligt. Nej nej, eller jo jo. Men hursomhelst jag ska göra jullovet värt, det är bara jag själv som gör min lycka, eller som contributar till den samt andra folk gör en glad/lycklig.
Jaja.

Tetris&Glögg-Kväll

Hej, idag har jag varit inte så busybody som jag brukar (?)
Det har varit en skön dag och kväll, jag har varit hos min gammelmormor (min mormor Dolly) och fikat. Sedan senare traskade jag mot stan, till roasters och träffade Kim (Birthday boy), Oskar, Salla och en estet från kalix vid namn Linnea som Birthday boy känner. Det var trevligt.
Vi har också haft glöggkväll + tetris. Det var skönt.


























Kortfattat va?
Jäääääääppp

Om det finns någonting jag hatar -

Så äre nog att tvätta dreadsen. Här sitter jag, har inte tvättat dom på någon månad eller lite mera än en månad kanske och kliar väldigt mycket. Grejen är den att jag inte gillar att tvätta dom, okej visst jag ska ju som bara skrubba hårbotten men då går det upp, det jag har virkat i hårrbotten, o då måste man göra om. Iofs det gör igentligen ingenting! Men ändå. Gud. Många av dom sitter ihop med bara ett par hårstrån så sitter jag där o tänker "fan då måste väl dom också växas ihop" För jag vill inte slita, det vill jag inte. Eller så kan jag göra Saltvatten då kanske det gör någonting med dreadsen, hört att det ska vara bra att hälla saltvatten där. Ska kolla.

In other news så på måndag (övermorgon) har jag varit vegetarian i 2 veckor! Inget kött, fisk, eller fågel. Det har varit helt okej, inte haft lusten att tjäka kött (så mycket iaf, det har varit kanske 3 gånger jag velat) men annars kan jag inte säga att jag haft lust. Grejen är att jag vill fortsätta, tror jag. Fast jag vet inte. Aja =)

RSS 2.0